woensdag 16 november 2011

Desiree

vervolg op bemin de passie die je sloopt.

Terwijl Desiree de rozen in een vaas schikt, denkt ze na over de manier waarop Johan zijn bonus heeft gebruikt. Liever had ze er de wasmachine mee afbetaald. Maar ze had de opmerking snel ingeslikt ze wilde zijn plezier niet bederven. Hij was zo trots geweest op de extra beloning van de baas.
Josefientje was haast bedolven onder de grote knuffel en Robin, die toch al bijna zat vastgeplakt aan zijn nintendo, was helemaal uit zijn dak gegaan.
Daar moeten ze eens over praten, het speelgedrag van Robin. Zou een kind van acht al verslaafd kunnen zijn?
Over het geld dat ze altijd tekort lijken te komen wil Johan het nooit hebben, als ze al de moed heeft te zeggen dat ze weer eens rood staan, zegt hij steevast dat de bank toestemming geeft voor een bepaald bedrag.
Toen Desiree vertelde dat Rens had gebeld, was Johan zo snel naar zijn vriend vertrokken, dat het leek alsof hij op de vlucht sloeg. Ze had niet eens de kans gekregen de reden van het telefoontje te vertellen.
Ze brengt de rozen naar de kamer en ziet dat Josefientje naast haar knuffel in slaap is gevallen. Robin kijkt niet eens op van zijn nieuwe spelletje.
Ze pakt het boek dat ze heeft meegenomen uit de bibliotheek. Ze hoopt dat het avontuurlijke lectuur is. Want avontuur is sinds het huwelijk met Johan wel uit haar leven, het lijkt eerder zorgelijker te worden.
Desiree heeft het boek vooral op de titel uitgezocht.

Wie niet waagt…dat kan alle kanten opgaan.

3 opmerkingen:

 1. dus nav een sv schrijf je nu een vervolgvertelling!
  misschien zo maar zonder vooropzet! leuk.
  ja, peuters zijn al verslaafd aan speen en meesleeppopje. of eten alleen als de tv aan staat.
  bemin de passie die je sloopt...ik zou er niks bij weten te schrijven, hoor...zoiets als: Bemin de stalker die jou het leven ondragelijk maakt...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit gaat helemaal niet goed. Ik voel de spanning toenemen. Arme Desiree. Wanneer komt deel 3?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. de naam van de hoofdpersoon is goed gekozen...

  BeantwoordenVerwijderen