vrijdag 18 november 2011

Rens

Vervolg op bemin de passie die je sloopt.

Rens doet de deur open en reageert verbaasd als hij Johan ziet staan.
“Joh, ik heb vanmiddag Desiree gevraagd of jij en ik weer eens samen naar de sportschool kunnen gaan. Dat je zo snel op de stoep zou staan had ik niet verwacht. Kom binnen man, je ziet er uit of je een geest hebt ontmoet.”
Johan weet met de hartelijke ontvangst niet goed raad. Hij had verwacht dat zijn vriend nou eindelijk weleens zijn geld zou opeisen. Razend snel besluit hij het onderwerp niet aan te roeren. Als Rens nergens over praat kan hij die vijfhonderd euro ook nog in zijn zak houden. De wasmachine moet tenslotte afbetaald, misschien is het beter dat eerst te doen. Of zal hij Rens de helft van het bedrag betalen? Eerst maar eens afwachten wat Rens zijn plannen zijn.
Als ze aan een biertje zitten herhaalt zijn vriend de vraag samen weer eens te gaan sporten. Johan, al lang blij dat het niet over geld gaat, hapt toe. Ze spreken af elkaar de volgende avond in de sportschool te ontmoeten. Als ze bij de voordeur afscheid nemen zegt Rens: “We moeten dan ook maar eens overleggen over die duizend euro die ik je heb geleend. Ik zit er niet echt om verlegen maar ik wil het wel terug. Voor mijn part zonder rente, maar ik geef ze niet cadeau. Je had ze nodig voor een wasmachine, ik vond dat toen al veel geld voor een dergelijk huishoudelijk apparaat, maar met kinderen draai je extra was en dan moet je goede spullen hebben, dat begrijp ik zelfs, als vrijgezel.”
Johan belooft zijn schuld zo snel mogelijk te voldoen. Hij is vast besloten het geld de volgende avond in de sportschool te overhandigen.
Op weg naar huis bedenkt hij dat Desiree wel boos zal zijn dat hij weer niet heeft meegegeten en niet, zoals afgesproken, de kinderen naar bed heeft gebracht. Als hij de straat indraait ziet hij de politiewagen staan en Johan besluit een blokje om te rijden, hij heeft vanmiddag getankt en dus benzine genoeg. Hij neemt de afslag naar de stad en stalt zijn auto voor de gokhal. Wie weet heeft hij geluk en wint hij een leuk bedrag dat zou een deel van zijn problemen oplossen.

Bij Rens gaat de telefoon. Een boze en ongeruste Desiree vraagt hem Johan onmiddellijk naar huis te sturen. Er zitten twee agenten op hem te wachten. Ze beweren dat Johan vanmiddag bij een tankstation is weggereden zonder te betalen. “Stel je voor” zegt Desiree: “Mijn Johan, waar ik zielsveel van hou zou een strafbaar feit hebben gepleegd, dat geloof je toch niet. Geldgebrek kan het niet zijn want hij heeft vandaag een bonus van de baas gekregen. Hij moet nu thuiskomen om te vertellen dat het een vergissing is.”
Rens begrijpt direct dat er meer aan de hand moet zijn en zegt: “ Johan is al een tijd weg, ik kom naar je toe. Zeg tegen die agenten dat Johan zich zal melden zodra hij thuiskomt.”

4 opmerkingen:

 1. Het wordt steeds spannender. Gaaf verhaal. Ik hoop niet dat jij zo'n Johan in je naaste omgeving hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maak je geen zorgen. Het is wel een kwestie van horen, zien en combineren.
  Doodeng zo'n vervolgverhaal, de plot is er al, maar hoe kom je er. Stoppen kan niet meer want de mogelijkheden buitelen over elkaar heen in mijn brein. Afmaken dus, dat geeft rust.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Joh, er is een kraantje opengedraaid bij jou, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vond het ook lastig Ferara een vervolg iedere keer te schrijven dus heb ik na tweede vervolg het verhaal beeindigt.
  Ik zal verder meelezen hoor.mooi verhaal zo spannend ook als het leven zelf.

  BeantwoordenVerwijderen