zondag 4 december 2011

Nummer 1947 Jim Reeves

I love you because

De jaren 60 ULO-tijd, spannende tijd. We trekken in een hele groep met elkaar op.
Er is altijd wel iemand jarig en dus is er veel te vieren. Bij sommigen van ons zijn er strobalenfeesten op de boerderij. Met een pick-up en verlengsnoeren wordt de muziek verzorgd. We drinken cola.
We twisten, doen de rock en roll op bescheiden wijze en bij diegene waar de eerste liefdes ontluiken, zijn de schuifplaatjes favoriet. Er zal vast ook wel eens een stelletje achter de strobalen beland zijn.
Het is de tijd van de groene jagersjas en de geblokte sjaal. Sommigen durven zich aan de minirok en
op-artkleding te wagen. In ons dorp is vooral dat laatste knap gewaagd.
Qua muziek is er van alles te beleven. Van Beatles tot Duitse Schlager. Van Rob de Nijs tot Rolling Stones. Zo’n beetje alles passeert de revue.
Een van mijn klasgenoten, een populaire knul en al een jaartje ouder dan wij, is groot fan van Jim Reeves. Hij komt uit de nabij gelegen stad en woont bij familie in het dorp. Zijn ouders hopen dat hij zijn grote liefde zal vergeten en dat zijn schoolprestaties zullen verbeteren.
Hij rijdt een brommer met een hoog stuur en heeft duidelijk meer zakgeld dan wij want hij gooit met de regelmaat van de klok geld in de jukebox van de plaatselijke cafetaria waar we na schooltijd wel eens verzamelen.
Jim Reeves met “I love you because”, heeft duidelijk zijn voorkeur.
Wij begrijpen hem wel, hij ontmoet zijn vriendinnetje stiekem in die cafetaria.

3 opmerkingen:

  1. aaaahhhh leuk om te lezen!Heb je nog meer van die sweet memories?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja zat, ik kan uit de top 2000 lijst maar moeilijk kiezen. Mijn hele leven trekt voorbij en dan moeten de uitzendingen nog komen.

    BeantwoordenVerwijderen