maandag 12 december 2011

Nummer 2 Eagles

Hotel California

Nadat ik me vier jaar gespecialiseerd heb in neurologie start ik 1977 met de opleiding tot
B-verpleegkundige. Dat betekent werken in de psychiatrische kliniek zowel op de open als gesloten afdelingen. In eerste instantie is de kliniek een soort Hotel California voor me. Ik wil graag die opleiding doen en toch voel ik me er niet gelukkig. Ik zou het liefst mijn biezen pakken.
“You can check out any time you want, you can never leave.” Het lijkt voor een aantal patiënten de waarheid. Ik hou vol en leer veel, ook over mezelf. Ik maak de vreselijkste dingen mee, maar er valt ook te lachen. Als in 1978 Paus Paulus Johannes na 33 dagen pontificaat overlijdt, meldt zich een jonge man met een bezemsteel in de hand bij de gesloten afdeling. Hij zegt de nieuwe paus te zijn.
Wij laten hem binnen en na een gesprek met de psychiater lijkt het verstandig hem voorlopig op te nemen. Het duurt enige tijd voor hij van zijn waan is verlost.
Ik heb dan nog een jaar te gaan in de opleiding en ben inmiddels vast besloten ook dat diploma te halen. Naar aanleiding van dit verhaal heb ik de cijferlijst nog eens opgediept en ik moet zeggen, zelfs met terugwerkende kracht, kan ik tevreden zijn over die jaren. Na het voltooien van de opleiding heb ik nog een jaar in het crisiscentrum gewerkt. Kortdurende opnames en snel een oplossing zoeken voor de klanten in kwestie.
Ik ben, tot op de dag van vandaag, blij dat ik volhield in “Hotel California”

5 opmerkingen:

 1. ik kwam je soms tegen bij de comments die je plaatste bij een logje, en werd een beetje benieuwd. zo ben ik eens op jouw blog komen piepen. leuke blog zo te zien, hier zal ik nog wel eens meer langskomen ;-)
  Enne.... 'Hotel California' is één van mijn lievelings oldies! lieve groet, hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een heerlijke song en weer een boeiend kijkje in jouw leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, die ene regel is het em nou precies ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed dat je het volgehouden hebt Ferr. Veel herkenning over de B- . Al die Jezussen die we met Pasen binnen kregen, soms gepaard gaand met heftige vechtpartijen!

  BeantwoordenVerwijderen