zondag 26 augustus 2012

Tweedracht

In het cursuslokaal zit het hechte team van afdeling Wilgenroos bij elkaar in afwachting van de cursusleider. Ze zijn vanmorgen met z’n allen in de trein gestapt voor een dagje teambuilding omdat de baas dat nodig vindt. Het team vindt het geldsmijterij want als er nou één afdeling in het verpleeghuis goed loopt is het de afdeling Wilgenroos. De collega’s van Eikenblad hadden hier moeten zitten, die lui gunnen elkaar het licht in de ogen niet.

De deur zwaait open en er stapt een vlotte dame binnen.
‘Goedemorgen allemaal, ik ben In Trigant cursusleider bij het adviesbureau “Verdeel en Heers” en ik ga jullie vandaag begeleiden.’
Na het voorstelrondje komt Truus, de vaste woordvoerder, meteen in actie en vraagt waarom uitgerekend haar team hier vandaag zit. Zij licht toe dat er op Wilgenroos een goede sfeer heerst, dat er goed naar elkaar wordt geluisterd en niemand te beroerd is dienst voor elkaar te draaien als dat nodig is. De cliënten zijn tevreden over de gang van zaken, dus waarom bouwen aan een team dat eendracht uitstraalt. Zo dat is eruit en de toon meteen gezet.

‘Dat is nou net het probleem’, zegt In.  ‘Eendracht maakt macht en daar is jullie baas het niet mee eens.’
‘U bent dus ingehuurd om tweedracht te zaaien, ik denk niet dat wij daaraan meewerken.’
‘Kijk, dat begint goed, je geeft meteen het voorbeeld, de rijen zijn bij jullie zo gesloten dat een ander geen kans krijgt binnen jullie team. Jij, Truus stelt je meteen defensief op, ik vraag me af wat de anderen daarvan vinden. Ben jij gekozen als woordvoerder of denkt iedereen, laten we tegen Truus maar niet ingaan?’
Even is het doodstil in het lokaal, maar dan komt Brenda in het geweer en verdedigt Truus met verve.
In pareert dit door te zeggen: ‘Je lijkt wel bang voor Truus, zoals jij het voor haar opneemt.’ Dat laat Merel niet op zich zitten en verklaart dat geen enkel teamlid bang is voor wie dan ook.
Samen staan ze sterk en dat is al jaren zo. Daar kan het bureau “Verdeel en Heers” nog wat van leren.
‘Oh, je wilt de rollen omdraaien, ik denk niet dat jullie baas daarvan gediend is. Hoe dan ook we gaan vandaag aan teambuilding doen, of jullie dat nou leuk vinden of niet. Ik stel voor dat we de vraag:
‘Wie zie je als je leider, in groepjes gaan beantwoorden.’
‘We hebben een goede teamleider daarover hoeven we niet te discussiëren, jammer dat ze vandaag niet mag meedoen.’ zegt Carla.
‘Nee, over dergelijk leiderschap gaat het niet, het gaat om bijvoorbeeld zo’n Haantje de Voorste als Truus. Je moet je dat niet persoonlijk aantrekken, het is als voorbeeld bedoeld.’
Maar Truus trekt zich dat wel aan en besluit de rest van de dag te zwijgen. Gedrag dat In goed uitkomt want zo kan ze Truus als voorbeeld blijven stellen en het team van Wilgenroos met andere ogen naar haar laten kijken. De opdrachtgever kan tevreden zijn, aan het eind van de dag zal de leidersrol van dit teamlid tot het minimum teruggebracht zijn. De tweedracht is gezaaid.

In de trein naar huis zitten de cursisten wat stilletjes bij elkaar tot Carla haar ongenoegen over die cursusdag uitspreekt en het gedrag van In Trigant aan de kaak stelt. Iedereen is het met elkaar eens dat ze Truus onheus heeft behandeld. Solidariteit viert hoogtij.

‘Never change a winning team, we gaan morgen op de oude voet voort’, zegt Truus en neemt daarmee ongevraagd het voortouw.

8 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige persiflage op teambuilding. Ik neem tenminste aan dat dit niet op werkelijkheid berust. Dat zou te triest voor woorden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk verhaal! ik sta ook volledig achter 'never change a winning team'!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk vilein stukje. Mevrouw Trigant heeft haar werk niet goed gedaan, dat is een beetje zonde van het geld. Volgende keer beter.

    BeantwoordenVerwijderen