donderdag 6 december 2012

Top 2000

Nummer 707 Abba
I have a dream
www.youtube.com/watch?v=Ad9U3h2UmcA

Eten en Drinken
en in de winter wanneer je wijn tapt, dan klinkt in je hart voor iedere beker een lied.

Als Chris gedurende vier weken alle klusjes in en om zijn eigen huis heeft gedaan en de lekkende dakgoot bij zijn zus heeft gemaakt komt de dag dat hij ’s morgens geen doel heeft.
Hij fietst naar de begraafplaats om het graf van zijn ouders te fatsoeneren en terwijl hij daarmee bezig is overvalt hem een gevoel van leegte.
Hij vraagt zich af of hij op zijn leeftijd nog enige kans op werk maakt en zo ja wat dat moet zijn.
Omscholen zou kunnen, maar in welk beroep. Hij heeft geen idee. Misschien kan hij zich toeleggen op het maken van meubelen en die dan goedkoop aan de man brengen. Daar zal de plaatselijke winkelier niet blij mee zijn en daarbij strookt het niet met de WW-uitkering. Die optie valt af.

Ik zou eigenlijk eens een reis moeten maken, denkt Chris. Een busreis of een cruise. Niet op zo’n chic schip met luxe eten en drinken maar een rijnreis met wat oudere deelnemers. Misschien een verdwaalde alleenstaande waar hij ’s avonds een kaartje mee kan leggen en een biertje drinken.
Van de gedachte alleen al fleurt hij op. ’s Avonds kijkt hij op internet wat zoal de mogelijkheden zijn. Hij kijkt ook met een half oog naar de trekking van de staatsloterij. Als sinds hij zijn eerste loonzakje kreeg koopt hij maandelijks een lot en tot nu toe heeft hij meer geld naar de staat gebracht dan er vandaan komt.
Hij heeft in de loop der jaren de loterijwereld zien veranderen, maar is de staatloterij trouw gebleven.
Halverwege de trekking krijgt hij meer aandacht voor de cijfers die voorbij komen.
Een winnend lot…dat kan niet waar zijn. Chris heeft een lot uit de loterij, hij gelooft zijn ogen niet en besluit voor de zekerheid morgen maar even bij de sigarenhandel langs te fietsen. Want wat hij heeft gezien lijkt hem onmogelijk.

De volgende dag laat hij zijn lot controleren en de winkelier valt hem bijna om de hals van vreugde.
Chris zijn lot is goed voor de hoofdprijs. Hij wint een miljoen. Wat denk je wat dat betekent voor de lotenverkoop de komende maand.
Chris is helemaal beduusd van het nieuws en kan het eigenlijk niet geloven. Hij Chris, miljonair.
Nadat hij met de sigarenhandelaar heeft overlegd hoe de afhandeling in zijn werk gaat fietst hij naar zijn zus om met haar het heugelijke nieuws te delen.

Langzaam dringt het tot hem door dat hij financieel geen zorgen meer heeft. Een week later staat zijn besluit vast. Hij zal het dorp verlaten. De plaatselijke clubs hebben hem zoals gewoonlijk weten te vinden, nu met financiële vragen. Hij is niet te beroerd om de verenigingskassen extra te spekken voor hij naar Portugal vertrekt. Hij wil zich daar oriënteren om een wijngaard te kopen en misschien daarnaast een restaurant beginnen. Hij heeft van beide takken van handel geen enkel verstand, maar eten en drinken is altijd nog goed samen gegaan. Tenslotte heeft hij een gezond stel hersens en zaken doen heeft hij in de bouwwereld wel geleerd. Met kennis en hulp van de Portugezen moet je een eind kunnen komen. Chris ziet de toekomst zonnig in.
Het dorp denkt dat hij met zes maanden wel terug is.

9 opmerkingen:

 1. Mooi, zo'n doorgaand verhaal. Dat houdt de aandacht er bij. Ben benieuwd naar het vervolg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk verhaal! Komt er nog een vervolg dan?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, we willen meer lezen over Chris.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ferrara, Ik volg je nu ook met mijn ander account. dus ik ben dezelfde Hilde als die met de hond ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja, dat laatste zinnetje smaakt naar meer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig. Jouw opmerking over de hoop over een goede afloop deed me definitief besluiten er een vervolgverhaal van te maken.

   Verwijderen
 6. weet je waar hij me een beetje aan doet denken? De Onwaarschijnlijke Reis van Harold Fry. Hoofdpersoon met potentieel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik vind deze leuker....http://www.youtube.com/watch?v=HCXIGJ9y9rk
  en ik denk ook dat Chris het moeilijk gaat krijgen ....schrijf je nu verder aan dit verhaal? lijkt me wel leuk om te volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Novelle, ik was destijds groot Abba-fan.
   Volgens mij staat Nana met dit nummer niet in de top 2000 en die lijst is uitangspunt deze maand.

   Verwijderen