zondag 9 juni 2013

Vogels spotten

We maken een fietstocht in het natuurgebied Le Brenne.
In de reisgidsen en de folders hebben we gelezen dat je hier in diverse meren bijzondere vogels kunt zien.
Vrijliggende fietspaden zijn er niet en in dit ‘beschermde’ gebied is normaal autoverkeer toegestaan. Om ons goed zichtbaar te maken hijst echtgenoot zich in een knaloranje hesje waar zelfs de koeien van opkijken.
Volgens mij jaagt hij de vogels de stuipen op de veren als hij in deze outfit een observatiepunt betreedt, maar op die plek zijn we nog lang niet. Veel grond blijkt privé-eigendom en is voor publiek niet toegankelijk, maar er blijft genoeg over om fietsend van te genieten. We fietsen door bossen, langs weilanden met prachtig bruine koeien en velden die geel zien van de boterbloemen.
We horen voortdurend zingende vogels en ook de krekels laten zich evenals de kikkers niet onbetuigd.
De observatiepost die we als einddoel hebben ligt goed verscholen en het laatste stuk leggen we te voet af over een modderig pad. Echtgenoot legt ook het hesje af en stilletjes betreden we het houten gebouwtje. Een echte vogelaar in camouflagekleding staat met een enorme telelens het meer af te turen. Onze kleine kijkertjes lijken opeens belachelijke speeltjes. De vogelaar houdt het na zo’n tien minuten voor gezien en vertrekt. Achteraf begrijpen we waarom. Hoe we ook kijken door ons speelgoed, we komen niet verder dan twee waterhoentjes met een jong, een enkele fuut en wat kleine meeuwtjes. Allemaal grut dat bij ons thuis in de gracht dobbert. Een illusie armer stappen we weer op de fiets en maken het rondje af.

Le Brenne, een ervaring om nooit te vergeten.

4 opmerkingen:

 1. Deze tegenvaller levert toch weer een leuk logje op. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. och ja, jullie hebben er toch ook een leuke fietstocht opzitten! en een natuurgebiedje met of zonder vogels is altijd iets unieks hé!
  liefs, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk hoor Ferrara! Dat knal oranje hesje en ik begrijp hoe jullie voelden met je kijkertje naast zo iemand met big telelens. Ha ha verschil moet er zijn!

  BeantwoordenVerwijderen