dinsdag 16 juli 2013

Fietsen op Wieringen


Het voormalige eiland Wieringen in de kop van Noord-Holland leent zich uitstekend voor een fietstocht.
Het landschap varieert van bossen, weilanden, smalle wegen met aan weerszijden hoge meidoorn tot een strakke dijk met schitterend uitzicht over het Wad.  
Aan schapen, koeien, weide en wadvogels geen gebrek.
In de kleine knusse dorpen vind je terrasjes, maar er zijn overal langs de fietspaden ook mogelijkheden tot rusten en zo je wilt picknicken.
Bij de boerderijen en vakantiehuizen liggen prachtige tuinen met onder andere stokrozen in allerlei kleuren. Tafeltjes, met groente en fruit uit eigen tuin om aan te schaffen, staan uitnodigend aan de kant van de weg. Een enkeling zet er ook wat huisraad bij.
Onderweg leer je aan de hand van informatieborden over de indeling van het landschap hoe en waarom het is ontstaan, over de hernieuwde aanleg van tuinwallen om de schapen tegen weer en wind te beschermen, welke vogels je kunt zien en dat de Zwarte Stern deze plek gebruikt op doorreis naar het Zuiden. Zelfs de Vikingen hebben ooit voet aan wal gezet op het eiland.
In de haven van Den Oever vind je de bedrijvigheid van visserij en pleziervaart. Er zwom vandaag een zeehond in die haven. Voor ons de kers op de taart van deze heerlijke dag.

2 opmerkingen:

  1. Mooie tocht, mooi land. En die Vikingen zijn echt overal geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Altijd weer een extra beleving een beestje in het wild :-)

    BeantwoordenVerwijderen