zondag 17 augustus 2014

Wat er misging op die camping

Willy kampeert met zijn vrouw Kate en hun drie kinderen op een camping aan de Loire.
Hij is een grote, blonde, sportieve vent. Kate is stevig gebouwd en neemt het met haar uiterlijk niet zo nauw. Blijkbaar hebben de handelingen om er een beetje leuk uit te zien ook vakantie. De zoontjes Nat en Jamie trappen graag een balletje of hangen rond in het speeltuintje. Dochtertje Angel is de jongste in het gezin en een blokje aan de benen van haar broers.
Ze is moeders oogappel.
Kate houdt overduidelijk vakantie en steekt geen vinger uit. Ze heeft thuis de bibliotheek geplunderd en leest de hele dag. Er komt alleen wat leven in haar als dochter Angel haar rol van oogappel weet uit te buiten. Vader Willy is dan meestal niet in de buurt, hij staat in het sanitairgebouw aan de afwas of doet een boodschap in de kampwinkel.
Willy regelt de gang van zaken in en om de tent. Hij besluit steevast de dag met het voorlezen van zijn kroost, dat moe gespeeld op de luchtbedden ligt.

Het enige moment dat hij voor zichzelf neemt, is een dagelijks ritje op zijn racefiets.
Hij suist de helling af en trapt de ergernis van zich af op het fietspad langs de Loire.
Terwijl het zweet zijn fietskleding doordrenkt, overdenkt hij de eerste vakantiedagen en vraagt zich af waarom Kate de gemaakte afspraken zo letterlijk neemt. Natuurlijk heeft hij beloofd tijdens de vakantie een deel van de zorg op zich te nemen, maar dat zij dat vertaalt naar de hele dag lezen en amper beweegt, is zijn bedoeling niet geweest. Hij neemt zich voor om vanavond, als de kinderen slapen, een ruzie te riskeren om de resterende tien dagen zelf ook nog iets aan de vakantie te hebben. Als hij op de camping langs het zwembad fietst, ziet hij dat zijn kinderen zich kostelijk vermaken, terwijl Kate op een ligstoel ligt te lezen.
Buiten de tent treft hij een chaos aan die hem van kleur doet verschieten, binnen is het, tot zijn grote opluchting, keurig opgeruimd. Zijn zwemspullen zijn zelfs klaargelegd.
Hij besluit meteen om de lieve vrede te bewaren en van een gesprek af te zien.
In het zwembad wordt hij door zijn kinderen met luid gejuich begroet. 
Kate begint aan een nieuw hoofdstuk

6 opmerkingen:

 1. Hmmmmm wanneer komt het vervolg? Dat kan toch niet uitblijven?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat jullie meer willen vat ik op als compliment.
  M&G rammelen nog steeds aan mijn deur(lastige tantes), dus voorlopig begin ik zeker niet aan een vervolgstory van Willy en Kate.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. mooi verhaal! ik dacht ook -zoals de andere lezers- dat er nog een vervolg komt. vooral het 'nieuwe hoofdstuk van Kate' intrigeert me!
  lieve groet, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat leuk! Je ziet het voor je. En ja, vakantie kan natuurlijk voor heel wat spanningen zorgen. Klassiek!

  BeantwoordenVerwijderen