zaterdag 3 januari 2015

Een zwervend bestaan

Een deel van het voorjaar en de zomer leiden echtgenoot en ik een zwervend bestaan.
Ergens in maart begint het reisvirus te kriebelen en gaan we op zoek naar een eindbestemming in Europa.  Meestal is dat een stad die we beslist willen bezoeken.
In april halen we de caravan van stal voor een proefsessie. Elk jaar gaat ons huis op wielen spic en span de winterstalling in, maar toch nemen we geen enkel risico. Werkt alles nog, ontbreekt er echt niets? Je kunt maar beter goed voorbereid op stap gaan en dan nog is het geen garantie dat alles 100% vlekkeloos verloopt. In Friesland verloren we tijdens noodweer ooit eens een luifel, maar dat was tot nu toe ook de grootste ramp.
Ergens in het voorjaar begint de grote trek. De reis naar het einddoel evenals de terugreis mag gerust een paar weken duren. Onderweg zien we een en ander of luieren ergens aan een meer of in een bos. Op dat traject laten we ons verrassen en kan het gebeuren dat we langer blijven omdat het aangenaam toeven is, er een leuke stad in de buurt is of omdat je in de omgeving zo leuk kunt fietsen, wijnen kunt proeven, vogels kunt spotten en musea niet mag missen.
Zo rolden we al in menig processie zowel in Nederland als daarbuiten, liepen mee in straattoneel in een klein plaatsje in Frankrijk en vierden de Midzomernacht Sankt Hans in Denemarken met grote vuren op het strand. Ook een Duitse biertent of een schuttersfeest is ons niet vreemd. 
Maar hoe leuk ook, het is ons nog nooit overkomen dat we het einddoel niet bereikten.
Van elke zwerftocht staat een fotoboekje in de kast en is een massa aan digitale foto’s opgeslagen. Ze doen bij gelegenheid dienst in de wekelijkse tegenstelling op dit blog en deels zijn ze te vinden op mijn fotoblog Op en Rond de Deur.
Steevast eindigen we het zwerven binnen onze landsgrenzen op een kleine camping om daar nog even na te genieten voor we huiswaarts keren.
Het is pas januari … voel ik daar nu al een lichte kriebel?

foto ferrara
processie in Genua

6 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een zalige manier van vakantie vieren. Logisch kriebelt het nu al.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ferrara,

  Leuk verhaal en de kriebels beginnen inderdaad al vroeg.
  Alvast veel plezier bij het zoeken naar een nieuwe vakantiebestemming.

  groetjes,

  jeer

  p.s. wat die 11 haiku van de maand betreft, realiseer je wel, dat het een terugkerende haiku van de maand is. Ik heb ze eens voor iedere maand geschreven en ze keren daarom jaarlijks terug. Een aantal zal je dus al wel gelezen hebben, maar je kunt natuurlijk altijd nog eens langs komen of een bezoekje brengen aan mijn laatste nieuwe bijdrage, die ik eens per veertien dagen plaats.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. glimlach dat denk ik wel hahahaha leuk beschreven Ferrara

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor jullie heel leuk. Alleen... wij moeten je dan een tijd missen. Of gaat het bloggen elders gewoon door? Zo niet, geef ons dan maar een flinke portie miet en griet vooraf.
  Maar zonder gekheid: jullie maken er wel wat van. Erg leuk en hopelijjk hebben jullie ook dit jaar weer mooie bestemmingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan best wel begrijpen dat je er al naar gaat verlangen.

  groetjes, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk, heerlijk. Zelfs als ik dit lees denk ik al: jaaaaaa, koffers pakken en wegwezen!

  BeantwoordenVerwijderen