dinsdag 2 februari 2016

Schrijfcursus

Twee weken geleden kregen we tijdens de cursus blanco briefjes uitgereikt.
De opdracht was er iets ongeloofwaardigs op te zetten. Vervolgens gingen alle briefjes in een mandje en moesten we eentje uitkiezen. We gingen met de opdracht naar huis aannemelijke kletskoek te schrijven. Vandaag kregen we het huiswerk terug.
Voor dit werkstuk ben ik geslaagd. ;0))

Dit stond er op het briefje: Door de spoiler van de auto iets uitgesprokener te maken ontstaat een liftende werking waardoor inhalen in de hoogte moet gebeuren.

Back to the future

De correspondent van het automagazine VOL GAS doet verslag

Nadat autofabrikant Volkswagen de Vuile Was buiten had gehangen, moest ze zowel diep door het stof als door het te veel aan uitstoot van de uitlaatgassen.
Boetekleed, excuses, ontslagen en een zwaar geschonden aanzien waren het resultaat.
Goede bedoelingen en opgestelde milieuregels zonken in het niet bij de praktijken van Volkswagen die door middel van sjoemelsoftware ver buiten het instructieboekje was gegaan. Overheden en de consumenten voelden zich zwaar bekocht.
Binnen de gelederen van het machtige concern is de afgelopen weken naarstig gewerkt aan rehabilitatie. Op de ontwerpafdeling wordt dag en nacht gewerkt aan een nieuwe vinding die ervoor moet zorgen dat het zwartgeblakerde blazoen van de autobranche weer glans krijgt. Transparantie is het nieuwe woord. Waar in het verleden in het diepste geheim aan nieuwe modellen werd gewerkt, krijgen de media tegenwoordig de kans om, tot op zekere hoogte, mee te kijken achter de schermen. Uiteraard worden, in verband met concurrentie, geen technische details prijsgegeven, maar uw verslaggever was bij de eerste presentatie van een prototype spoiler die de auto van een liftende werking moet gaan voorzien. Als de ontwikkelingen volgens plan verlopen, zal in de toekomst inhalen via de lucht kunnen plaatsvinden. 
De eerste proeven met kleine schaalmodellen zijn veelbelovend.
Tijdens de persconferentie werd op de vraag, of een eventueel vliegbrevet nodig zou zijn, aarzelend geantwoord. Over die mogelijkheid hadden de ontwikkelaars nog niet voldoende doorgedacht. De beleidsmakers zouden tijdens hun lobbygesprekken dit aspect in elk geval kunnen aankaarten. Op de lange termijn zouden rijschoolhouders er verstandig aandoen met de mogelijkheid van een vliegbrevet rekening te houden.
Voorlopig blijft uw verslaggever in zijn VW-polo rijden.

5 opmerkingen:

 1. Het lijkt me geweldig, al zal het wel een rommelig gezicht worden op de grote weg.
  En niet inhalen in de buurt van een viaduct. Haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi Ferrara,
  ik kan blijkbaar een reactie plaatsen.
  Het stukje lees ik strakjes.
  Dat ik dubbel op je rol voorkwam, ligt denk ik aan het feit dat ik vroeger nog een tweede blog had, maar deze ben ik reeds lande tijd gestopt..
  Groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ontzettend leuk gevonden en wat heb je dat mooi in elkaar gedraaid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel.
   De schrijfcoach zit vol met ludieke opdrachten.
   Sommige uitwerkingen zitten zo dicht op de huid dat ze voor publicatie op mijn blog niet in aanmerking komen.

   Verwijderen