zondag 18 september 2016

George

Sinds kort woont katertje George naast ons. Onze buurtjes hebben hem gevonden op marktplaats. George is een (nog) klein brutaal opdondertje en voor de duvel niet bang. Binnen de kortste keren zat hij op de schutting ons nieuwsgierig aan te staren. George heeft de pech dat meneer F. absoluut niet van huisdieren houdt dus een langdurig verblijf op de schutting is niet aan de orde laat staan een bezoekje aan onze tuin. Alles gaat goed zolang hij maar op zijn eigen erf blijft en daar zit hem de crux. Het beestje krijgt alle kans een straatkat te worden. Hij huppelt rond in de buurt, papt met iedereen aan, strijkt verleidelijk langs je benen, ziet overal avontuur en maakt van alles wat op zijn pad komt een spelletje.
Als je de auto staat uit of in te laden zit hij, voor je er erg in hebt, als een volleerde coureur achter het stuur. En terwijl jij bezig bent je kind uit het autostoeltje te bevrijden troont George al in de klaargezette buggy. 
In elke deur die openstaat, ziet deze kat een uitnodiging tot buurtbezoek. 
Meneer F. kan het niet waarderen en het lijkt erop dat de avonturier dat inmiddels begrijpt, hij is niet gek.
Een andere buurvrouw betitelt George als een sociaal katje, maar kan niet voor zijn leven instaan als haar hondjes hem bij haar thuis in hun mand vinden. De kat met de aristocratische naam deert het allemaal niet, hij heeft lol voor tien.
Meneer F. heeft hem omgedoopt tot Sjors van de rebellenclub.

3 opmerkingen:

  1. Leuk beest, maar hier moet zo'n kat ook niet komen hoor.. En hoe meer andere mensen hem aanhalen en misschien zelfs wel eten geven blijft hij komen. Ik houd van honden, niet echt van katten. En Jan is er helemaal niet van... Leuke nieuwe naam hoor, past beter, George klinkt zo gezapig ;-)

    BeantwoordenVerwijderen