dinsdag 21 februari 2017

Ongeldige pijn

waardeloos gevoel
pijn die je niet mag hebben
is uiterst pijnlijk

7 opmerkingen:

 1. Niet mag hebben? Fysiek of geestelijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk beide. Dat gevoel dat anderen je kunnen geven door jouw pijn te bagatelliseren. Ik ben niet echt een klagerig type en als ik dan ook nog de opmerking krijg; Oh, dat heb ik zo vaak.' krijg ik prompt het gevoel dat ik sta te zeuren. Is niet altijd prettig.

   Verwijderen
 2. Ik herken het hoor...zo'n opmerking. En dat raakt je...mij ook. Waar ik nu mee bezig ben is om de pijn mezelf wel toe te staan. Want zo werkt dat bij mij...als ik denk dat een ander mij vindt zeuren...dan vind ik dat misschien ook wel van mezelf. Mag ik die pijn hebben? Ben ik wel lief en zacht en troostend naar mezelf toe? Of vind ik dat ik niet moet zeuren en door moet gaan...zoals ik dat vroeger als voorbeeld heb gehad? Dus als iemand nu zo'n opmerking maakt dan denk ik eerst...zie je wel...ik zeur! Maar daarna denk ik...aha...deze man of vrouw herinnert mij er weer even om zacht voor mezelf te zijn. Groeten Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ferrara,

  -----------------------------------------

  het doet dubbel zeer

  raakt het diepste van je zijn

  doodgezwegen pijn

  -----------------------------------------

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Petra, dank en welkom. Het is 14 jaar geleden dat ik voor mijn werk werd afgekeurd, vooral in het begin van deze periode speelde dit, tot schuldgevoel aan toe. Inmiddels weet ik beter. Nu bijna 68 zeg ik, naar waarheid, dat ik met pensioen ben.

  @Jeer, weer mooi verwoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ja hier zitten veel mensen met pijn mee dat is soms een hele strijd

  BeantwoordenVerwijderen