donderdag 9 maart 2017

Hakuna matata

letterlijk vertaald
Er zijn geen problemen
En als ik ze al had dan liet ik ze dinsdagavond voor een paar uur achter op de drempel van het AFAS Circustheater in Scheveningen.
We zagen er de musical The Lion King en genoten van een avond visueel spektakel.
De verhaallijn is simpel. De kleine leeuw Simba gaat ooit zijn vader als koning opvolgen, maar wordt door een listige oom aan de kant gezet. 
Simba raakt de groep kwijt en valt in handen van stokstaartje Timon en knobbelzwijn Pumbaa. Deze twee dartele figuren zien nergens problemen.
Op het eind komt alles goed, inclusief de hereniging met Simba’s jeugdliefde, maar dan heb je wel drie uur lang vooral je ogen optimaal moeten gebruiken.
Kostuums, de soepele bewegingen en stemmen van de acteurs, belichting, wisselende decors, technische hoogstandjes, maar ook snufjes die er moeten zijn en die je amper waarneemt. 
Het gebruik van de zaal met opkomst van bijna de hele cast trekt je meteen het verhaal in. Een adembenemend schouwspel.
Naast deze perfecte show blijkt ook het theater een geoliede machine. Overal, strak in het pak gestoken, behulpzaam personeel dat toeziet op jouw welzijn, maar ook de gang van zaken in de zaal scherp in de gaten houdt. 
In de pauze staat het drankje en het bittergarnituur dat we vooraf geboekt hebben klaar, warm en wel. Ook hier een perfecte timing.

Kortom een heerlijk avondje uit met toch een klein persoonlijk probleem …
Jammer dat een groot deel van het publiek zijn best niet meer doet er zo’n avond een beetje leuk uit te zien. Smart Casual=comfortabel en netjes was bij veel volwassenen nog te veel gevraagd. Wat is er mis met een mooie broek en overhemd/blouse? En dan praat ik niet eens over jasje-dasje en/of geklede rok of jurk. Je ziet het niet alleen in Scheveningen, het valt me in de plaatselijke schouwburg en die in omringende plaatsen ook op.

Wat uitgaanskleding betreft ben ik blijkbaar niet meer van deze tijd. 

De plaatjes zijn van internet

3 opmerkingen:

  1. ja alles is normaal tegenwoordig men is zo verwend dat je je niet meer kleed voor een fijne avond uit.
    Fijn dat je van de voorsteling hebt genoten

    BeantwoordenVerwijderen