maandag 18 september 2017

Welbevinden

Elke ochtend, na een verkwikkende nachtrust, doet Saskia haar Pilates oefeningen om stramme spieren en gewrichten in shape te krijgen.
Onder de lauwwarme douche sponst ze haar huid met Sanex dermo sensitive lactoserum, waarvan het meeste schuim in het doucheputje verdwijnt.
Ze wast haar korte kapsel met Andrélon vitaliserende shampoo. 
Op de flacon staat dat ze haar hoofdhuid goed moet masseren voor een schitterend resultaat, zodat haar hoofd er voor de rest van de dag springlevend uitziet.
Terug in de slaapkamer hanteert ze de vocht inbrengende bodylotion van Nivea om haar, door Sanex verkregen, soepele huidje nog zachter te maken.
Tot slot krijgen haar wangen Oil of Olaz double action opgesmeerd.
In skinny jeans met bijpassende zijden blouse, die mooi over haar boezem valt, mag ze gezien worden. De kekke korte laarsjes met massagezooltjes van Dr. Scholl maken het geheel af. 

Vrij van stress maakt Saskia zich cafeïnevrije koffie en neemt, in verband met de darmflora, een vezelrijke boterham en spreidt de krant op tafel. 
Onlangs heeft ze zich voorgenomen haar heldere geest niet meer bloot te stellen aan de dagelijkse portie wereldleed dus bladert ze meteen door naar de puzzelpagina om haar grijze hersencellen eens flink te stimuleren. 
Ze heeft goed geluisterd naar de adviezen van Prof. Scherder die onlangs bij De Wereld Draait Door zat.
Terwijl ze zich het hoofd breekt op het cryptogram belt haar vriendin Mieke.
‘Sas zullen we eind van de middag een terrasje pakken? Niet zeuren over een aanslag op je gewicht, je bent 76, draagt maatje 36 en bent totaal in balans. Verval zal bij jou niet meer intreden. Jij zou zelfs een tijgerprintje van Action kunnen dragen. Ik zie je bij Valencia.’
‘s Middags bij een zondig, vetrijk tapasplankje en een glas droge rosé klinken de vriendinnen op een heilzaam leven.


Na een lange afwezigheid is Plato terug op het blogtoneel. 
Hij gaat meteen met een WE-300 de uitdaging aan.
Schrijf een verhaal over gezondheid in 300 woorden zonder dat woord te noemen.

9 opmerkingen:

 1. Grinnik… 76 en dan nog zo bezig zijn met je gezondheid.. Het is me wat…

  En ik realiseer mij ineens welke WE-300 regel ik overtreden heb.. Gelukkig kan een mens ook Gesundheit tegen een knuffel zeggen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ferrara,

  Leuk geschreven, maar ik ben niet van de WE-300 uitdagingen, ze zijn mij te lang ;-).
  In plaats van welbevinden zou het voor mij bijna ook sluikreclame kunnen omschrijven.

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. goh jij ziet vast vaak reclame(grinnik)maar het is leuk om te lezen hoor. Tja zou ik met de WE-300 weer meedoen hmmm misschien als het me lukt want ik heb al zo lang niet meer meegedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Jeer en Novelle, als ik me ergens aan erger is het wel reclame. Ik heb opgeschreven wat er op de flesjes en potjes staat die ik gebruik. Allemaal regelmatig in de aanbieding, want ik geloof niet in duurkoop als het om dergelijke producten gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heerlijk al die reclame, dat einde geweldig. Geestelijke gezondheid is ook belangrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk verhaal. Wat een ouwe, taaie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig verhaal Ferrara. Ik heb het al wel in de gaten waarom ik me soms zo vreselijk moe voel. Ik heb niet de juiste leidraad en know how. Hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, met je humor is niets mis, kom je ook een heel eind mee, toch?

   Verwijderen