dinsdag 13 februari 2018

Tegenstelling

Groot-Klein
Sint-Bartholomeusbasiliek
Meersen
foto ferrara

6 opmerkingen:

 1. Hoeveel Maria beelden zullen er wel niet zijn?goed gevonden weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ferrara,

  -------------------------------------------

  grote basiliek

  in het kleine dorp Meerssen

  moeder met haar kind

  -------------------------------------------

  jeer

  p.s. Tijdens een weekendje Limburg gingen wij in Meerssen uit eten bij Sam-Sam. We hadden nog wat tijd over en liepen even rond in Meerssen, we kwamen ook voor de basiliek te staan.
  Het was op een zaterdagavond en we keken bij de deur even op het bordje met een toelichtende tekst over de basiliek.
  Dan zwaait plotseling de kerkdeur open (ging automatisch, door een bewegingsdetector) en stonden wij pardoes voor een zingende kerkgemeente. Wij vonden het wel gĂȘnant, maar zijn toch maar naar binnen gegaan. Daar zaten wij plotseling in bijna volle kerk in een mis met drie heren. De mis was nog niet zolang bezig, dus het duurde nog wel even voor het afgelopen zou zijn, maar wij hadden een afspraak om half zeven in het restaurant. Toen de communie-uitreiking was zijn wij in de rij meegelopen en bij de deur naar buiten, er maar snel uitgegaan. Het was een imposant gebouw voor zo'n klein dorp.
  We waren nog wel op tijd in het restaurant, alwaar het goed vertoeven was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jeer, wat een mooie anekdote. Wij waren er in juni 2012, tussenstop op een caravanreis richting Duitsland. Wij zagen de voorbereidingen en een dag later de processie van het Octaaf van het Heilig Sacrament.
   Link plaatsen lukt niet.

   Verwijderen
 3. Wat Dieneke zich afvraagt vraag ik me ook regelmatig af

  prachtige en ontroerende bijdrage, erg mooi, dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Dineke en Melody, ontelbare, mooi en lelijk uitgevoerd. Sommige in pracht en praal achter glas wat voor de scherpte van de foto wel eens nadelig uitvalt. Ik zal er 1 maart in Op en Rond de Deur een aantal plaatsen.

   Verwijderen
 4. Dit is wel een heel mooi exemplaar uit die talloze beelden. Mooi gefotografeerd ook want in een kerk is het niet makkelijk een leuk plaatje te schieten. Jij kan het.

  BeantwoordenVerwijderen