donderdag 5 april 2018

Valencia 3 (slot)

Foto-impressie van de Stad van Kunst en Wetenschap.
Een verzameling futuristische gebouwen in de droge rivierbedding van de Turia.  Je vindt er, een operagebouw, een wetenschapsmuseum en een botanische tuin.  Maar je kunt ook naar het Imax-theater of een bezoek aan het aquarium brengen.
Wij kozen voor een beperkt bezoek met vooral zicht op de fotogenieke omgeving.
Het enorme complex is ontworpen door Santiago Calatrava een Spaans architect met veel beroemde, maar ook omstreden gebouwen en bruggen op zijn naam, waaronder drie in de Haarlemmermeer hier 
De Volkskrant hier besteedde in 2013 aandacht aan de man die het niet zo nauw neemt met zijn eigen ontwerpen. Overschrijden van het toch al niet bescheiden budget is bij hem de normaalste zaak van de wereld. 

\

8 opmerkingen:

 1. Zo op je foto's vind ik de ontwerpen mooi. Zou ze wel in het echt willen zien. Misschien maar eens gaan kijken in Haarlemmermeer. Ik kende de ontwerper helemaal niet, dus weer wat gezien en geleerd. Leuk is dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel bijzondere bouwwerken van een erg lastige ontwerper. Als ik dat allemaal zo lees dan zou ik niet snel met die man in zee gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ferrara,

  Het ziet er allemaal wel futuristisch uit.
  Bij ons bezoek aan Venetië jaren geleden hebben wij ook de Calatrava brug over het Canal Grande bewandeld. Deze brug kostte 11 tot 12 miljoen euro, dit was toen ook bijna het dubbele van wat er begroot was. Nu kost het jaarlijks ook nog buitensporig veel geld aan onvoorzien onderhoud.

  jeer

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat belooft wat. Prachtige foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is net ‘n helm dat eerste bouwwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig die foto's...Die zijn al kunst op zich!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de gebouwen prachtig! Valencia staat ook nog op mijn to do lijstje....De omstredenheid van zijn gebouwen ken ik ook. Ik ben blij dat er zulke blijdenkers zijn. Het overschrijden van budget en verkeerde materialen moet ergens anders worden opgepakt. Dank voor de schitterende foto's
  Staartje LIESBETH

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Misschien nog wel knapper om die ronde vormen te maken dan om ze te bedenken, maar ik snap wel dat het dan allemaal makkelijk een "tikkie" duurder uitvalt;-)

  BeantwoordenVerwijderen